CSS Deva, în top 12 naţional la baschet

6 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Formaţia de baschet juniori II (under 16) a CSS Deva, antrenată de Dan Ghiguţă, s-a calificat la turneul semifinal al Campionatului Naţional, între cele mai bune 12 echipe din România.

Lideri la zonă
Obişnuiţi deja cu etapele superioare ale competiţiei naţionale, sportivii de la CSS Deva au confirmat şi în acest an valoarea şi seriozitatea şcolii de baschet devene. Talentaţii componenţi ai echipei de juniori II, antrenaţi de Dan Ghiguţă, au ocupat locul întâi la faza zonală a competiţiei, devansând echipele BC Mureşul Tg. Mureş, CSŞ Braşov şi CSS Sibiu. „Am obţinut patru victorii în cele  şase  partide disputate şi ne-am calificat la turneul semifinal de pe primul loc. La turneul semifinal vom întâlni adversari şi mai puternici, precum CSS LPS Oradea, CSS LPS Timişoara şi CSS Viitorul Cluj. Oricum, vom juca fără teamă şi cu speranţa că vom fi între cele patru echipe din şase, din grupa noastră, care se vor califica la turneul naţional al celor mai bune opt grupări”, a spus antrenorul Dan Ghiguţă.

Turneul speranţelor
Preocupaţi de descoperirea de noi talente, cei de la CSS Deva, în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Hunedoara, vor organiza, la finalul acestei săptămâni, un turneu pentru echipe de copii din gimnaziu (născuţi în 1998, 1999 şi 2000). Competiţia tinerelor speranţe, denumită  „Hoop Dome”, va avea loc sâmbătă, în Sala CSS Deva, şi va alinia la start şase echipe. „Va participa o formaţie din Reghin, două echipe de la CSS Deva, două de la clubul privat CS Viitorul Deva şi una de la Şcoala „Andrei Şaguna“ din Deva. Rezultatele contează mai puţin, important va fi să găsim copii talentaţi care îşi doresc să practice acest sport”, a precizat Dan Ghiguţă.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Raliul Frumuseţii devine ecologist

Ediţia 2010 a singurei competiţii automobilistice din România, rezervată în exclusivitate sexului frumos, şi-a schimbat traseul tradiţional al ultimilor ani,...

Era să surzească, din cauza copiatului

O elevă din municipiul Vulcan a ajuns la Urgenţă, după ce n-a mai putut să-şi extragă din ureche o cască,...

Special Olympics, la Simeria

Astăzi, la Simeria, are loc ediţia a V-a a „Jocurilor Judeţene Special Olympics”, organizată de către Centrul de Pedagogie Curativă...

Închide