Comunitate

Corneliu Birtok-Băneasă, bronz la Zagreb

(04)corneliu BB-Zagreb

Nicolle Ebner

Salonul Internaţional de Inventică „Arca Fair” organizat la Zagreb, Croaţia, şi-a desemnat câştigătorii. Medalia de bronz a revenit inventatorului devean, Corneliu Birtok-Băneasă, student al Facultăţii de Inginerie din Hunedoara.

Inventatorul devean a cucerit bronzul la Zagreb
Cu al său filtru de aer ce permite reducerea cu 20 la sută a consumului de carburanţi la autovehicule, Corneliu Birtok-Băneasă aduce, în Deva, un nou trofeu internaţional. După medaliile de argint câştigate, doar în acest an, la saloanele internaţionale de inventică de la Geneva şi Moscova, deveanul a reuşit să urce pe podiumul laureaţilor şi la salonul „Arca Fair”, care a fost organizat la Zagreb-Croaţia, în perioada 15-19 septembrie, acesta fiind şi ultimul salon la care tânărul a mai putut participa cu invenţia sa. „Cred că rezultatul obţinut este destul de bun. În cadrul salonului au fost prezentate 15 invenţii româneşti, dintre care şapte au fost premiate”, a declarat Corneliu, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, menţionând că se va întoarce acasă peste câteva zile. „Acum sunt la un seminar pe malul Mării Adriatice. O vacanţă activă”, mai spune inventatorul devean.

“Mai am invenţii şi pentru concursurile de anul viitor”
Corneliu Birtok-Băneasă este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, specializându-se în autovehicule rutiere, iar Primăria Deva i-a sponsorizat două dintre participările la saloanele internaţionale de la Moscova şi cea de la Zagreb. Filtrul de aer inventat de Corneliu Birtok-Băneasă şi apreciat la nivel mondial, permite reducerea consumului de carburanţi cu până la 20 la sută, în condiţiile unui trafic din mediul urban. “Mai am invenţii şi pentru concursurile de anul viitor”, ne linişteşte Corneliu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura