Concurenţã acerbã la titularizare

10 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Concurenţă acerbă la concursul de titularizare, detaşare şi suplinire ce va începe astăzi, 10 iulie, la Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” şi Colegiul Tehnic „Transilvania”, din Deva, unde se vor desfăşura probele de concurs.

Zeci de candidaţi pe un post care nu a fost scos la concurs
Potrivit inspectorului şcolar general Sorin Radu, au fost scoase la concurs 90 de posturi titularizabile, pentru care s-au înscris în jur de 1.500 de cadre didactice. Candidaţii mai au şanse de a rămâne în sistemul de învăţământ, deoarece mai sunt scoase la concurs 700 de posturi de suplinitori şi încă pe atâtea posturi de suplinire incompletă (nu există certitudinea menţinerii postului pe o perioadă de minim patru ani), locuri ce vor fi ocupate în ordinea mediilor obţinute la concursul de titularizare. „Cea mai mare concurenţă este pentru catedra de Informatică, unde nu s-a scos la concurs nici un post titularizabil, în schimb s-au înscris 35 de concurenţi. Este clar că aceste cadre didactice vor participa la concurs pentru suplinire. La Limba şi literatura română sunt 140 de candidaţi pe şase locuri titularizabile, iar concurenţă mare se înregistrează şi la educatori”, a declarat Sorin Radu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Mai există o şansă, în toamnă
Potrivit sursei mai sus citate, nici un cadru didactic nu rămâne în afara sistemului de învăţământ, „numai dacă refuză postul disponibil care i se repartizează conform mediei de concurs”. Concursul de titularizare, suplinire, detaşare a cadrelor didactice începe astăzi, la ora 10.00 şi continuă luni, 13 iulie, cu probele practice. Candidaţii care nu reuşesc în etapa din această lună, mai au o şansă să-şi definitiveze statutul în sistemul de învăţământ, în luna august, când pot participa la concursul pentru ocuparea posturilor de suplinitori calificaţi şi necalificaţi.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Brãdenii, aşii aeromodelismului românesc

Echipa de juniori a clubului de aeromodele Armata Aurul Brad a cucerit titlul naţional pentru al 6-lea an consecutiv, iar...

Tâlhãriţi dupã ce primeau pensia

Un hunedorean a fost prins, după ce un pensionar de 77 de ani, a reclamat în luna mai a acestui...

Gura lumii

Un jucător tânăr şi de mare perspectivă al unei echipe care a fost revelaţia anului în sportul hunedorean a devenit...

Închide