EvenimentFlash

Complet de judecată special pentru brokeriţa ţepară

03 adiana constantin

Nicoleta Popa

Ieri, Instanţa Tribunalului Hunedoara a hotărât constituirea unui complet de judecată special în cazul brokeriţei Adriana Constantin (foto), fost director al Sucursalei Deva a Broker SA Cluj. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de părţi implicate în acest dosar, aproximativ 270. Primul termen de judecată pentru brokeriţa acuzată de înşelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals a fost stabilit pentru 26 ianuarie.

Falsuri după falsuri
Adriana Constantin a reuşit, timp de câţiva ani, să înşele sute de hunedoreni, printre care poliţişti, procurori, judecători, directori de firme, care au investit prin intermediul ei sume importante de bani la bursă.
Potrivit anchetatorilor, în perioada martie 2002-decembrie 2008, în calitate de director al sucursalei Deva a Broker SA Cluj-Napoca, ea a indus în eroare 271 de persoane, care intenţionau să investească pe piaţa financiară. Adriana Constantin a întocmit clienţilor portofolii şi le-a eliberat chitanţe pentru sumele primite cu titlul de investiţie, fără a le înregistra în evidenţele contabile. Astfel, ea a pus la punct un mecanism financiar, prin care sute de persoane au fost induse şi menţinute în eroare, cu privire la calitatea acestora de investitori, în realitate, banii fiind însuşiţi de brokeriţă. Deocamdată, prejudiciul se cifrează la valoarea de 7.798.546,53 de lei, echivalentul a 1.818.436,45 euro, dar acesta este mult mai ridicat, având în vedere că numărul celor înşelaţi de brokeriţă este mult mai mare. De asemenea, în perioada iunie-august 2008, Adriana Constantin şi-a însuşit suma de 878.369,74 de lei, rezultată din vânzarea pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de 79 de persoane. În acest context, pentru a dovedi că a achitat clienţilor sumele rezultate din valorificarea portofoliilor, ea a întocmit 79 de mandate poştale false, deşi în realitate, banii ajungeau în posesia sa. În plus, pentru a asigura aparenţa de legalitate a actelor sale, femeia a întocmit şi semnat 39 de acte de control intern false, „procese verbale”, din care a rezultat că s-au efectuat controale de specialitate la SSIF Broker SA – Sucursala Deva, în urma cărora nu s-ar fi constatat deficienţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura