Colegiul „I.C. Brãtianu“ din Haţeg intrã în renovare

23 iulie 2010 | Adauga un comentariu

Nicolle Ebner

O parte din Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg va fi modernizată şi reparată pe banii Uniunii Europene. Zilele trecute, Primăria Haţeg a semnat contractul de finanţare, în valoare de un milion de euro, şi pregăteşte deja documentaţia, pentru a scoate la licitaţie achiziţia lucrării.

Laboratoare şi bază sportivă noi

„Conform proiectului realizat de noi, va fi refăcută sala de sport, veche de 30 de ani, şi în plus, va fi creată o nouă bază sportivă. De asemenea, vor intra în reparaţii capitale corpurile C şi D din curtea colegiului şi tot din fondurile europene, vor fi dotate, cu aparatură şi materiale didactice, laboratoarele de Biologie şi Chimie. Pentru noi, contează orice bănuţ atras la bugetul local şi considerăm că finanţarea proiectului depus de Primăria Haţeg este şi o recunoaştere a valorii Colegiului Naţional din oraşul nostru. Într-un an, I.C. Brătianu a depăşit, ca valoare, Colegiul Naţional Decebal din Deva, şi toţi absolvenţii noştri au intrat la facultate, mai ales, pe vremea când se dădeau examene serioase”, spune primarul Nicolae Timiş (medalion). Perioada de implementare a proiectului este de nouă luni, ceea ce înseamnă că doar de anul viitor, elevii de la I.C. Brătianu se vor bucura de efectele proiectului de reparare şi modernizare a liceului. Pentru a recondiţiona întreg colegiul, administraţia locală din Haţeg a mai depus un proiect, la Ministerul Educaţiei, profitând de oportunitatea oferită de guvern, prin care vor fi alocate sume importante de bani, pentru liceele care funcţionează de 100 de ani. Or, I.C. Brătianu îndeplineşte toate condiţiile.

Publicat in: Politica si administratie


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani

Bulina neagră

Agent principal Adriana Voina, de la Biroul de Presă al IPJ Hunedoara

INSEMEX lucrează şi gratuit pentru minerii din Valea Jiului

Pentru a nu se mai produce accidente miniere catastrofale, cum a fost cel din noiembrie 2008 de la Exploatarea Minieră...

Închide