Actualitate

Cere întreruperea executării pedepsei

Fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula (foto), a fost găsit vinovat pentru moartea minerilor de la subunitatea minieră, în cele două explozii consecutive de metan, produse în data de 15 noiembrie 2008. 03 aurelian_necula
Fostul şef a primit o pedeapsă cu executare de şase ani şi jumătate pentru ucidere din culpă, însă imediat după ce mandatul de arestare a fost emis de judecător, Necula a cerut ori amânarea executării pedepsei, ori acum, întreruperea ei.
Prima încercare a avut-o la Tribunalul Gorj, în decembrie 2013, imediat după condamnarea la închisoare, iar atunci, fostul şef al minei a cerut amânarea executării pedepsei. Magistraţii gorjeni şi-au declinat competenţa către instanţa inferioară din Tg. Jiu, dar Necula n-a avut parte de judecarea solicitării nici aici, pentru că magistraţii de la Judecătoria Tg. Jiu au procedat la fel, declinându-şi competenţa către instanţa din Deva. Totuşi, magistraţii gorjeni au decis recalificarea cerererii formulate de petentul Aurelian Necula ca fiind cerere de întrerupere executare pedeapsă. Dosarul a ajuns acum la Judecătoria Deva, iar magistraţii de aici trebuie să decidă dacă îl lasă temporar în libertate pe fostul director al Minei Petrila. Cererea de amânare a executării pedepsei va fi judecată la Deva abia în data de 7 mai a.c.
În dosarul exploziilor de la EM Petrila, când 13 mineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 15 au fost răniţi, au fost condamnaţi la închisoare directorul Aurelian Necula, dar şi şefii Gheorghe Roşu şi Dan Ştefan Ungur. Condamnarea a fost dictată de judecătorii Curţii de Apel Craiova, care au respins recursurile făcute de cei trei. Necula va trebui să ispăşească şase ani şi jumătate de închisoare, iar Dan Ungur şi Gheorghe Roşu, câte patru ani. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura