CE a deblocat plãţile SAPARD destinate României

13 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Comisia Europeană a transmis, sâmbătă, o scrisoare autorităţilor române prin care anunţă deblocarea plăţilor SAPARD, în valoare de 170 milioane de euro, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Liviu Harbuz.
Scrisoarea a fost transmisă preşedintelui, premierului şi ministrului Agriculturii. Deblocarea fondurilor a fost determinată de corectarea deficienţelor semnalate de Comisia Europeană în sistemul de acordare a fondurilor UE. Autorităţile au oprit, în vara anului trecut, plăţile realizate prin programul SAPARD, ca urmare a deciziei CE de a stopa decontarea cheltuielilor, după ce a depistat deficienţe la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), care gestionează plăţile. Comisia Europeană a cerut României să rezolve problemele, prin implementarea unui plan de acţiuni, reluarea decontării cheltuielilor fiind luată în considerare numai după confirmarea din partea unui auditor independent că deficienţele au fost soluţionate.
Agenţia de Plăţi a implementat un plan de acţiuni, iar autorităţile au reluat plăţile din bugetul de stat către beneficiari în luna octombrie (sistemul de finanţare SAPARD presupune că beneficiarul primeşte banii de la bugetul de stat, iar Comisia Europeană rambursează ulterior sumele statului).

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Paşaport” cãtre moarte

Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani şi-au pierdut viaţa, în noaptea de sâmbătă spre duminică,...

Românii nu mai cred cã pot reuşi prin muncã

Problemele economice au influenţat atitudinea românilor faţă de beneficiile muncii, doar 39 la sută dintre ei declarându-se încrezători în 2009...

Pentru bani, se întorc mai repede la serviciu

În primele şase luni ale acestui an, aproape 50 la sută din totalul plăţilor efectuate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii...

Închide