Comunitate

Când spui Vaţa, spui tradiţie balneară

Magdalena Şerban 04 Milu Folescu  Vata0448

După ce Romtelecom-ul a abandonat staţiunea balneoclimaterică Vaţa de Jos, vestitul complex turistic fiind pus în vânzare, investitorii nu se înghesuie să-şi dezvolte afaceri aici, în ciuda bogăţiei balneare însemnate, pe care zona o deţine. Însă cei care au de suferit nu sunt doar posibilii turişti, ci şi localnicii.
Baie comunală în apă termală
Privaţi de băile de altădată, localnicii au găsit o metodă inedită de a se putea bucura de beneficiile pe care apa termală de la Vaţa le oferă.
„Primăria deţine decantorul din zonă, în care există o gură de canal ce serveşte la scurgerea apei termale care ajunge în Criş. Acesta trebuie întreţinut, aşa cum se impune. Făcând curăţenie la decantor, am constatat că multă lume preferă să vină la baie aici, pentru că s-a format o baltă cu apă termală. Oamenilor le place să stea cu picioarele în apa termală şi cred că aceasta le face bine la sănătate. Aşa că am curăţat întregul areal, l-am defrişat şi am pus nişte dale, la solicitarea cetăţenilor. Acum, foarte multă lume s-a obişnuit cu această modalitate de relaxare şi o foloseşte ca formă de tratament. Dacă nu mai au unde să meargă în altă parte, băile fiind închise, oamenii au ales din ce au putut şi ce îşi permit”, a precizat Milu Folescu (foto), primarul comunei Vaţa de Jos.
Acesta s-a arătat deranjat de gurile rele, care din lipsă de subiecte, aruncă cu pietre în comunitatea locală, numind locul de făcut baie o scăldătoare de porci. „Cei din Vaţa de Jos nu sunt porci, să fie clar! Denumind locul aşa, se înţelege implicit că oamenii aceştia sunt porci. Singura porcărie mi se pare că este noroiul care se aruncă în aceşti oameni ai comunei noastre. Dacă ei preferă ceva, trebuie să fie condamnaţi pentru asta?”, întreabă, pe bună dreptate, primarul din Vaţa de Jos.
Invitaţie directă către investitori
Trebuie amintit că staţiunea este celebră pentru apele sale termale cu proprietăţi curative deosebit de eficiente în tratamentul bolilor reumatice, a convulsiilor spasmodice, a inflamaţiilor, a paraliziilor, a afecţiunilor tubului digestiv, a glandelor anexe, a afecţiunilor ginecologice, a afecţiunilor sistemului nervos şi a bolilor profesionale. De asemenea, pentru doritorii de excursii există posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din zonă, situate într-un minunat cadru natural. “Invit pe această cale, pe toţi cei care au posibilitatea să investească într-un domeniu care cu ceva vreme înainte aducea bani mulţi, să o facă. Staţiunea poate fi reînviată, deoarece este renumită pentru apele sale termale. Turismul balnear este salvarea noastră şi poate fi pus în slujba celor interesaţi. Şi la noi se pot construi unităţi de cazare, care să fie date în circuitul Casei de Pensii, pentru că bazele de tratament ar beneficia de resursele noastre naturale cele mai de preţ. Personal, consider că staţiunea cel mai bine s-ar preta unei forme de turism balnear, nu neapărat unuia de divertisment, tocmai graţie acestor bogăţii de care dispunem”, sublinia în încheiere, Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos.

One thought on “Când spui Vaţa, spui tradiţie balneară

  • incapabil sa gestioneze economia comunei !.
    rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura