Editorial

Bătălia pentru Colegiul Haţeg (II)

Afirmam, ieri, în prima parte a analizei referitoare la bătălia pentru funcţia de deputat în Colegiul Haţeg, că din cei opt candidaţi, doar patru au şanse reale să câştige această competiţie electorală, patru putând fi catalogaţi drept outsideri. Nu-i mai amintesc aici, deoarece am făcut-o în episodul de ieri al comentariului, în care mi-am prezentat şi opinia despre Nicolae Timiş, primarul oraşului Haţeg, cel acreditat, conform sondajelor, cu cele mai mari şanse să câştige alegerile din 5 decembrie, el păstrând, în acest fel, în familie, locul de deputat de Haţeg, vacantat prin decesul fratelui său.
De bună seamă, un alt candidat foarte puternic este Daniel Răducanu, reprezentantul PDL la aceste alegeri parţiale. Fost liberal de frunte al judeţului,  el şi-a dat demisia din PNL şi, automat, din funcţia de primar al comunei Baru,  trecând în corabia democrat-liberală, pentru a putea candida la postul de deputat de Haţeg. Daniel Răducanu a făcut această mişcare după ce liberalii  din conducerea judeţului au refuzat – la fel cum au făcut-o şi cu primarul Nicolae Timiş – să-l nominalizeze drept candidatul lor la aceste alegeri.
Nu vrem să comentăm acum despre modul în care au gândit conducerea liberală a judeţului şi cea de la centru candidaturile pentru aceste alegeri, dar un lucru este cert: liberalii hunedoreni au pierdut doi primari puternici, cu mare influenţă în zonă, care au adus şi vor mai aduce multe voturi în respectivul colegiu electoral.
După cum văd eu lucrurile până acum, cred că nu mă hazardez când afirm că bătălia pentru Colegiul Haţeg se va da între independentul, fost liberal,  Nicolae Timiş şi celălalt fost liberal, Daniel Răducanu, candidatul PDL. Punând în balanţă mai multe lucruri, am putea spune că şansele celor doi sunt aproximativ egale, deşi despre primarul Haţegului afirmam ieri că pleacă în această cursă electorală din pole position. Chiar dacă nu este atât de cunoscut ca primarul Haţegului, nefiind nici pe departe atât de mediatizat ca acesta, Daniel Răducanu are şi el foarte multă experienţă politică, este şi el un bun organizator, un om care are şi experienţa oratoriei, pricepându-se cum să le vorbească oamenilor pentru a le atinge  coarda sensibilă. În plus faţă de Nicolae Timiş, are în spate un partid puternic. Un partid care, chiar dacă a cam scăzut în ochii electoratului, fiind totuşi la guvernare, are posibilitatea să mobilizeze în această campanie electorală importante resurse financiare, logistice şi de altă natură, menite a-i convinge pe alegători să-l voteze pe candidatul său.
În episodul de mâine, vom căuta să vedem cum stau şi alţi candidaţi, din cei opt care aspiră să ajungă în fotoliul de deputat în Colegiul Haţeg.

10 comentarii la „Bătălia pentru Colegiul Haţeg (II)

  • Mi-e draga obiectivitatea. Simti ceva vint de schimbare pe la judet ?

  • Nu este vorba de nici un vant de schimbare. Si, daca chiar ar fi, pe mine nu ma intereseaza si nu ma afecteaza. Dar, ca jurnalist imi place sa cred ca – hai sa spunem cu unele, foarte rare, exceptii, sau pur si simplu din dintr-o perceptie gresita intr-un anumit moment – intotdeauna am fost obiectiv. Indeosebi, in editorialele si comentariile pe care le-am scris.

  • Ca sa fiu corect pina la capat, este adevarat in ultima vreme esti mai obiectiv dar nu in limitele superioare pe care vrei tu sa le acreditezi. Pe de alta parte vintul schimbarii te-ar afecta mult de tot chiar. In primul rind ziarul si, apoi pe voi ziaristii. Se stie de ce. Sigur ca la editoriale ma refer. Nu ma voi referi la perioada cit ai fost consilierul prefectului Aurel Pricajan pentru ca acolo, nu-i asa ?, nu aveai nevoie de obiectivitate. Cu alte cuvinte uni au voie sa fie, in acelasi timp, si crestini si mahomedani iar altii, apriori, orice ar face, sunt de blamat. Iti doresc sa ramii obiectiv in continuare. Analiza de azi este buna, la obiect.

  • Nu mi-am propus sa-ti schimb opinia despre prestatia mea jurnalistica. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea, sa aiba propriile opinii despre o persoana, despre un fapt, o situatie, sau despre viata in general. Ce, totusi, nu inteleg este de ce crezi ca o schimbare la nivel de judet, chiar la nivel central, ne-ar afecta asa de mult ziarul si pe noi jurnalistii? De cand profesez gazetaria, au am avut parte de tot felul de schimbari, incepand cu cea din decembrie 1989 si de atunci incoace, dar noi, jurnalistii ne-am vazut de treaba si am mners inainte. Asa, cu bunele si cu relele noastre. Ca sa fiu sincer, singurul lucru care ne poate afecta este actuala criza economico-financiara, care daca se mai prelungeste mult, chiar ne va crea probleme.
    In rest. iti doresc toate cele bune.

  • Interesant domnule. Si jenant in aceeasi masura. Nu vreau sa depasesc o limita dar sincer, articolul este scris in portocaliu. Ce si-ar fi dorit unii sa fie Timis candidatul PNL, ca sa devina PD chiar in ziua alegerilor. Uite ca spre frustrarea unora care mai si scriu pe ici pe colo nu a fost cazul. O intrebare domnul meu impartial, daca 5 decembrie va dovedi ca articolul este doar propaganda ieftina, va puneti cenusa in cap. Eu pariez pe Mariana Campeanu. Si mai spun ca Radicanu, in pofida incercarii disperate de a se distanta de PD va iesi pe locul 4. Degeaba are afisele verzi nu portocalii si nici nu scrie PD pe ele ca tot va afla lumea ca ii scrie Udrea pe cartea de munca.

  • Am crezut ca e o problema si Daniel Raducanu,dar nu,Timis e problema majora.Vorbeste tot felul de aberatii din nesimtirea lui.Oricum Mariana Campeanu va castiga aceste alegeri si apoi sa se tina acest Timis

  • Haţegani, pădureni, locuitori ai Călanului, eu Sabin Gherman, preşedintele partidului ardelenilor, vă ordon – votaţi un candidat ardelean. Dacă aste nascut în colegiul vostru, cu atât mai bine.

  • pentru CIsi Mircea Crisan. Voi sunteti cozi de topor ai miticilor din Bucuresti? Voi nu sunteti ardeleni? Chiar asa sa va prosteasca o olteanca din bucuresti? Va iesi pe ultimul loc. Eu Sabin Gherman, presedintele partidului ardelenilor, vă ordon sa reveniti la matca, si sa votati un candidat ardelean.

  • SABINE!!! Si eu iti ordon sa iei Ardealul si sa-l duci in Ungaria!1 Sa traim si noi, vorma marinerului, BINE!!

  • pentru impersonal- am sa-ti fac pe plac. Mi-m cumparat o harta a Romaniei. Am sa decupez Ardealul si la prima excursie in Ungaria îl voi duce cu mine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura