Banii pentru grădiniţe vin cu ţârâita

21 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 gradinita2

Dana Istudor

În prezent, în municipiul Petroşani se află în derulare un proiect care prevede realizarea a două noi unităţi de învăţământ preşcolar, în chiar centrul localităţii.
Este vorba despre două grădiniţe, care se construiesc lângă sediul vechi al Şcolii Generale „I. G. Duca“, respectiv pe locul unde se găsea fostul spital, în strada Constructorul. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 34 de miliarde de lei vechi, până în prezent, sosind de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, aproximativ jumătate din suma respectivă, în condiţiile în care lucrările trebuiau să fie finalizate în urmă cu un an. „Lucrările au fost întârziate, deoarece în zonă au existat reţele de cabluri electrice, conducte de termoficare şi apă potabilă, acestea trebuind să fie deviate. Din păcate însă, deoarece primim bani cu ţârâita de la Minister, construcţiile au fost sistate de mai multe ori. Noi doream să le terminăm cât mai repede, constructorul avea interes să lucreze, vremea era propice derulării lucrărilor, dar din păcate, banii pentru finalizarea cele două grădiniţe vin foarte greu“, a declarat Marian Popescu, director executiv în cadrul Primăriei municipiului Petroşani. Dacă până în prezent, în cele două viitoare unităţi de învăţământ preşcolar au fost investite circa 17 miliarde de lei vechi, pentru finalizarea acestora, ar fi nevoie de alte 17 miliarde de lei vechi.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
A fost destructuratã o reţea de infractori pe Internet

Şase persoane, trei din Lupeni, două din Drăgăşani şi una din Rm. Vâlcea, au fost descoperite de poliţiştii de la...

Fura din poşetele pensionarelor

Alin C., un bărbat de 41 de ani din Vulcan, este cercetat în stare de libertate, după ce  poliţiştii Biroului...

Bulina neagra

Constantin Cătălin Dămileanu, poştaş din Petroşani Pentru că a fugit cu peste 30.000 lei, bani ce reprezentau pensiile şi alocaţiile...

Închide