Bani de la Guvern, pentru diminuarea efectelor inundatiilor

1 septembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Judeţul Hunedoara a primit o finanţare de 400.000 de lei, de la bugetul de stat, pentru refacerea infrastructurii rutiere, afectată de inundaţiile înregistrate în perioada 15 iunie-15 iulie 2010.

Prioritară, infrastructura rutieră
În şedinţa de luni, 30 august, Guvernul a alocat 51,5 milioane de lei pentru finanţarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale, afectată de inundaţii. Fondurile sunt destinate mai multor localităţi din 30 de judeţe, pentru reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane de drumuri judeţene, comunale sau a unor străzi şi uliţe, a unor drumuri de interes local, a unor poduri, podeţe, punţi pietonale, precum şi a unor unităţi de învăţământ. Printre cele 30 de judeţe se numără şi judeţul Hunedoara.
„Instituţia Prefecturii a realizat un proiect de hotărâre de guvern, prin care a solicitat suma de 400.000 lei pentru intervenţii la infrastructura rutieră, afectată de inundaţiile înregistrate în perioada 15 iunie-15 iulie a.c. Am primit exact suma pe care am solicitat-o”, declară prefectul judeţului, Attila Dezsi. Banii vor intra în bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara, în perioada imediat următoare, fiind distribuiţi de către autoritatea judeţeană, conform Hotărârii Guvernului.
În judeţul Hunedoara, ploile torenţiale înregistrate în perioada iunie-iulie au făcut pagube de peste 12 milioane de lei, cea mai mare valoare a pagubelor, de 8,3 milioane lei, înregistrându-se în infrastructura de drumuri şi reţele de apă.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mip spune:

    Inca o dovada ca guvernul Boc este receptiv la problemele romanilor indiferent de conducerea politica a judetului.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Recipientele colorate…

Au apărut acum vreo două săptămâni în Deva, destinate fiind colectării materialelor refolosibile – pet-uri, sticlă, hârtie, metal. Dacă aceia...

„Briliantele” tenisului devean

Raluca Ciufrilă şi Maria Orban de la SCM Deva au câştigat ambele finale de la categoria 14 ani ale turneului...

Gura lumii

Vorbesc gurile rele că, furtuna abătută asupra trandafiriilor din judeţ, nevoiţi să-şi schimbe „garda” înainte de termen, ca să-şi reamenajeze...

Închide