Avalanşă de şoferi băuţi pe drumurile judeţului

20 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în urma unor controale de rutină, mai mulţi şoferi care consumaseră băuturi alcoolice înainte să urce la volanul maşinii. Unii dintre ei aveau alcoolemia peste limita admisă de legea penală.

În primul caz a fost vorba despre un şofer de 49 de ani, din Petrila, prins de oamenii legii în timp ce circula cu autoturismul prin oraş, deşi consumase băuturi alcoolice. Bărbatul a fost testat cu alcooltestul, rezultând o valoare de 1,02 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Un alt şofer, de 49 de ani, din Simeria, care, beat fiind se plimba cu autoturismul, a fost depistat de poliţişti pe raza comunei Rapoltu Mare. Acesta avea o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Despre un al treilea şofer, de 52 de ani, din municipiul Hunedoara, oprit în trafic, poliţiştii nu au date în ce priveşte nivelul alcoolemiei, deoarece bărbatul s-a opus testării cu aparatul alcooltest. A fost condus la spitalul din municipiu pentru a i se recolta probe biologice, dar a refuzat şi acest lucru. Dar, şoferul de 52 de ani nu va scăpa de răspunderea în faţa legii, urmând să fie anchetat într-un dosar penal, la fel ca şi ceilalţi doi şoferi. Alţi trei conducători auto din Simeria au primit amenzi în valoare totală de 5.220 de lei, după ce au fost descoperiţi de poliţişti că au consumat băuturi alcoolice, având alcoolemii între 0,11 mg/l şi 0,25 mg/l în aerul expirat. Celor trei le-au fost reţinute şi permisele de conducere. (N. Bumbac)

Loading...

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
O tonă de fân, mistuită de flăcări

La sfârşitul săptămânii trecute, pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea a şapte incendii în mai multe localităţi din judeţ.

A şaptea amânare a sentinţei în dosarul de înşelăciune cu utilaje

Tribunalul Hunedoara a amânat din nou pronunţarea din dosarul în care deveanul Cristian Bogdănel Niţu (foto), figură cunoscută în lumea...

Ancheta în dosarul escrocheriei de la CAR încă n-a fost finalizată

Sute de victime s-au trezit că au luat împrumuturi deşi nu au trecut pragul instituţiei nebancare din Petroşani. Paguba estimată...

Închide