Asociaţia Salvital a câştigat bani pentru salariile paramedicilor

3 august 2010 | Adauga un comentariu

Livia Botici

La sfârşitul lunii iulie, Fundaţia Soros România a acceptat acordarea unei finanţări nerambursabile, în valoare de 71.300 de dolari, pentru un proiect elaborat de Asociaţia „Salvital” Hunedoara, cea care are în gestiune serviciul SMURD din judeţ. Suma va fi folosită pentru plata salariilor paramedicilor şi asigurarea echipamentelor de lucru.

„Ne menţinem în viaţă”

La distanţă de 10 luni de zile, de la momentul în care proiectul a fost elaborat, Asociaţia „Salvital” Hunedoara a primit vestea cea bună. La sfârşitul lunii iulie, Fundaţia Soros România i-a ales câştigătorii competiţiei de proiecte, pentru finanţările nerambursabile din „Fondul de urgenţă”, program internaţional creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale. „Am încercat din răsputeri să menţinem în viaţă asociaţia noastră, pentru că suntem conştienţi de importanţa pe care o au serviciile oferite de paramedicii SMURD. Trebuie să ne luptăm pentru salariile lor şi, iată, am reuşit. În competiţie au intrat proiecte din Europa Centrală şi de Est, dar şi din Asia Centrală, iar la final, din România, au ieşit câştigătoare trei proiecte, printre care şi al nostru. Drept urmare, Fundaţia Soros România ne va oferi 71.300 de dolari, pentru a putea plăti salariile paramedicilor până la sfârşitul acestui an, bani pe care îi vom mai folosi şi pentru achiziţionare de echipamente, dar şi pentru instruirea personalului „SMURD”, a declarat Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei „Salvital” Hunedoara.

Prima tranşă a venit

În urmă cu câteva zile, Fundaţia Soros România a virat în conturile Asociaţiei „Salvital” Hunedoara, prima tranşă de bani, în valoare de 10.000 de dolari. „Cu toate acestea, vom continua măsura şomajului tehnic, pe care am adoptat-o acum câteva luni, pentru că este criză financiară şi trebuie făcute economii. Cu atât mai mult cu cât există primării care nu virează nici un leu în conturile noastre, deşi beneficiază de serviciile paramedicilor SMURD. Cel mai clar exemplu ar fi al primăriei Lupeni, care are datorii faţă de noi, de peste 300.000 de lei”, mai precizează Petru Mărginean. În acest moment, la nivelul judeţului Hunedoara există 82 de paramedici, fiecare având în medie, un salariu net de 821 de lei, pe lună.

Publicat in: Actualitate, Flash


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Veteranii de război hunedoreni ajută sinistraţii

Asociaţia Veteranilor de Război, filiala Hunedoara, s-a solidarizat cu sinistraţii şi le-a donat bani, alimente şi îmbrăcăminte.

Poliţiştii se ridică împotriva şefilor

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate ale Guvernului, de creşterea TVA-ului, dar mai ales de faptul că mai marii Ministerului Administraţiei...

Un dinte, de cinci ori mai ieftin acasă

Lunile de vară reprezintă pentru stomatologii hunedoreni şi nu numai, perioada cea mai prosperă a anului şi asta, pentru că...

Închide