Ascendent moral, descendent de lot

31 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

FC CIP Deva a învins Concordia Chiajna în toate meciurile de până acum, dar partida de azi se anunţă pe muchie de cuţit, din cauza problemelor de lot ale vicecampionilor.

Campioană morală a acestei ediţii a Ligii I de futsal, FC CIP are ocazia de a pune mâna şi la modul concret pe medaliile care revin celei mai bune echipe de futsal a ţării. Condiţia necesară şi suficientă pentru a cuceri al treilea titlu de campioană este ca FC CIP să se impună în meciul doi al finalei, programat, azi de la ora 20.00 la Chiajna. Câştigătoare cu 7-0 în prima partidă a finalei, disputată acum o săptămână la Deva, şi cu o dublă victorie în play-off, 8-3 la Chiajna, în tur şi 2-1 la Deva, în retur, CIP ştie că poate şi vrea să încheie războiul pentru titlu încă de la al doilea asalt.

Trei indisponibili, trei cu risc de suspendare
Problema e că acest ascendent moral riscă să fie subminat de problemele de lot ale devenilor şi de disperarea celor de la Concordia, care îşi joacă, azi, ultima şansă la titlu. „Avem trei jucători indisponibili şi alţii trei obligaţi să joace cu precauţie, pentru că au câte trei cartonaşe galbene şi riscă să fie suspendaţi la un eventual al treilea meci. Csoma e suspendat o etapă pentru eliminarea din primul meci. Gherman are şi el de ispăşit două etape de suspendare, pentru altercaţia cu Ique de la Deva, iar, Şotârcă e accidentat. În plus, Matei, Dobre şi Al-Ioani au câte trei cartonaşe galbene şi trebuie să joace cu mare grijă. Va fi greu, dar băieţii sunt decişi să încheie acum lupta pentru titlu, pentru că un eventual meci trei ar fi riscant. Sunt mai valoroşi, mai experimentaţi şi merită să fie campioni”, a spus Karoly Gaşpari, antrenorul FC CIP. Meciul e transmis în direct de Sport 1.
Dacă totuşi, după acest al doilea joc, scorul general al finalei va fi egal, partida decisivă, care va desemna noua campioană a României la futsal, se va disputa cu trofeul pe masă, la Deva, pe 8 iunie.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Harakiri nereusit

În ultima perioadă, tot mai mulţi hunedoreni au încercat să se sinucidă. Fie că au luat note mici la şcoală,...

Gata cu „asfaltul electoral”!

Pentru a doua oară consecutiv, consilierii judeţeni PDL au refuzat să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a SC...

Hunedorenii alearga dupa slujbe

Doar o treime din numărul firmelor hunedorene chemate de către AJOFM Hunedoara să participe vineri, la Bursa locurilor de muncă,...

Închide