ActualitateFlash

Aqualand-ul a dat startul la distracţie

Andreea Lazăr

Complexul Aqualand din Deva şi-a deschis, ieri seară, porţile. După patru ani de construcţii şi milioane de lei investiţi, parcul acvatic de la poalele Cetăţii este pregătit să le ofere turiştilor posibilităţi multiple de distracţie.

Cinci bazine, saune, jacuzzi

Construit pe o suprafaţă de 4.200 de metri pătraţi, complexul este dotat cu cinci bazine de înot, de dimensiuni diferite, tobogane subacvatice, bazin cu valuri sau vibromasaj, jacuzzi, sală de forţă, saună uscată sau cu sare şi chiar săli de masaj. De asemenea, turiştii care aleg să-şi petreacă ziua la Aqualand, pot lua prânzul la restaurantul din interiorul parcului acvatic.

În prezenţa unui public numeros, edilul devean, Mircia Muntean, împreună cu episcopul Devei şi Hunedoarei, au tăiat panglica de inaugurare a complexului, după care a urmat un moment artistic specific sărbătorilor de iarnă. „Am reuşit astăzi (n.r. ieri) să inaugurăm cea mai importantă investiţie din municipiul Deva. Sperăm ca toţi locuitorii judeţului să vină la Aqualand şi să profite de facilităţile pe care le oferim în cadrul acestui complex. Pe lângă Cetate şi telecabină, acum, turiştii au un motiv în plus să ne viziteze oraşul”, a declarat primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, la deschiderea Aqualand-ului.

Sistem de cogenerare

De asemenea, complexul a fost apreciat de toţi participanţii la festivitatea de inaugurare. „Este foarte frumos. Nu ştiu dacă noi vom veni aici la bazine, dar cu siguranţă, nepoţii noştri o vor face”, a afirmat o deveancă. „Mă bucur că s-a deschis în sfârşit Aqualand-ul. Acum avem unde să venim să ne distrăm şi iarna şi nu mai trebuie să mergem până la Hunedoara sau Geoagiu Băi”, spune un alt devean, Paul Cristea.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, parcul de distracţii acvatic din Deva este singurul din ţară care foloseşte, pentru încălzirea clădirii şi apei, un sistem de cogenerare, care produce simultan energie termică şi electrică, ceea ce reduce foarte mult costurile. Construcţia parcului acvatic a început în anul 2006, iar investiţia se ridică la 42 de milioane de lei, bani alocaţi de la bugetul local. Prin intermediul Aqualand, reprezentanţii municipalităţii au creat peste 50 de locuri de muncă, în special pentru tineri.

Complexul va fi deschis zilnic, între orele 8:00 – 21:00, iar tarifele diferă în funcţie de perioada şi facilităţile pentru care turistul optează.

Tarife:
5 lei – copii între 3-18 ani – între orele 08-14 – de luni până vineri
5 lei – copii însoţiţi de părinţi – între orele 14-17 – de luni până vineri
8 lei – pensionari – între orele 8-14 – de luni până vineri
25 lei – taxă standard de intrare adulţi – între orele 8-21 – de luni până duminică
15 lei – taxă exclusiv înot – între orele 18-21 – nu se permite accesul la tobogane – de luni până vineri
40 lei – tarif pe o zi – acces la toate facilităţile- de luni până vineri.

3 comentarii la „Aqualand-ul a dat startul la distracţie

  • Inceputul promitator, reclama pe masura,sa vedem serviciile oferite si bineinteles preturile,care asa pe „neve”sunt superioare celor de la Gyula,Oroshaza. Dar nu vreau sa anticipez!

  • as vrea sa stiu daca 5 lei este pentru copii cu intrare in bazine si pe topogane as vrea sa merg dar nustiu cum e cu preturile.multumesc si sper sa craspundeti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura