Andrei Deliu, locul 5 la balcaniada de seniori

17 iulie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Atletul Andrei Răzvan Deliu, legitimat la SCM Deva, a ocupat locul 5 în proba de săritura cu prăjina din cadrul campionatelor balcanice de seniori, desfăşurate la Novi Pazar (Serbia). Campionul naţional de seniori nu a prins una din cele mai bune zile ale sale, ratând trei încercări la 5,00 metri.

Nu a prins o zi bună
După titlul naţional cucerit în urmă cu o săptămână, atletul devean Andrei Răzvan Deliu spera la o prestaţie la fel de bună, care să-i aducă o medalie şi la campionatele balcanice de seniori, desfăşurate în localitatea Novi Pazar din Serbia. Din păcate, săritorul cu prăjina de la SCM Deva nu a repetat performanţa de la Piteşti, clasându-se doar pe locul 5. Deliu a trecut din a doua încercare peste ştacheta înălţată la 4,60 metri şi din prima la 4,80 metri. A ratat însă toate încercările la 5,00 metri şi a ocupat doar locul 5, la egalitate cu croatul Sinisa Zagorac, care a avut per total mai puţine sărituri. Titlul i-a revenit croatului Ian Horvat, cu 5,50 metri, urmat de grecul Theodorus Crysanthopoulos, cu 5,30 metri şi de Stylianou Nikandros (Cipru), cu 5,10 metri.

România, cea mai bună la număr de medalii
La balcaniada de seniori, delegaţia României s-a clasat pe primul loc la numărul de medalii cucerite, având 23, dintre care opt de aur, şapte de argint şi opt de bronz. Pe locul secund s-a clasat Serbia, cu 20 de medalii (opt de aur, patru de argint şi opt de bronz) şi Grecia, cu 19 medalii (şase de aur, 11 de argint şi două de bronz).

Două medalii la naţionalele de juniori III
Alţi atleţi din judeţ au cucerit în schimb două medalii în finala campionatului naţional de juniori III, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti. Ambele medalii au fost adjudecate de ştafete feminine de la CSŞ Hunedoara. Astfel, la 4×100 metri, echipa compusă din Denisa Tibichi, Sarah Scurtu, Cezara Bucur şi Francesca Rus s-a clasat pe locul 3, cucerind medalia de bronz, după ştafetele de la LPS Focşani A şi CSŞ Ploieşti A. În schimb, la 1.000 de metri sprint mediu, ştafeta de la CSŞ Hunedoara, compusă din Denisa Tibichi, Sarah Scurtu, Cezara Bucur şi Maria Radu a terminat pe locul secund, după LPS Focşani A, câştigând medalia de argint. (Ovidiu Mănăstire)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Anunţ Finanţe, 18.07.2017

Înşelat de samsarii de maşini

Maximilian Gânju Un tânăr de 19 ani, din Hunedoara, a rămas cu o pagubă de câteva mii de euro după...

Scandal în miez de noapte între amorezi

Un recidivist este cercetat penal după ce a fost acuzat de fosta iubită că a agresat-o şi că o hărţuieşte....

Închide