A şaptea amânare a sentinţei în dosarul de înşelăciune cu utilaje

20 februarie 2017 | 4 Comentarii

Tribunalul Hunedoara a amânat din nou pronunţarea din dosarul în care deveanul Cristian Bogdănel Niţu (foto), figură cunoscută în lumea interlopă din judeţ, este judecat alături de alte 18 persoane, cetăţeni români şi sirieni, în dosarul de înşelăciune cu utilaje. Instanţa a stabilit un nou termen de pronunţare pentru 28 februarie, fiind al şaptelea termen programat pentru a fi dată sentinţa.

Ancheta în acest dosar a fost demarată la începutul anului 2010, inculpaţii fiind reţinuţi de procurorii DIICOT, în urma unor percheziţii în opt judeţe din ţară şi în Bucureşti. O parte dintre ei au fost arestaţi preventiv, iar ceilalţi au fost cercetaţi în stare de libertate, având interdicţia de a părăsi ţara. Fiind considerat unul dintre liderii reţelei de traficanţi de utilaje, deveanul Cristian Bogdănel Niţu este acuzat că a sprijinit financiar gruparea româno-siriană, care a prejudiciat mai multe firme de leasing de utilaje cu aproximativ un milion de euro. Potrivit rechizitoriului, membrii grupării achiziţionau camioane şi diverse utilaje, pentru care falsificau actele, ca apoi să le vândă în Irak şi Siria. Cunoscutul interlop nu este la prima încălcare a legii. Acesta a mai fost arestat în vara anului 2003, în cadrul operaţiunii „Valahia”, declanşată pe teritoriul Bulgariei. Niţu a fost prins în flagrant, alături de alţi bărbaţi, în timp ce încerca să plaseze o sută de mii de euro falşi. În anul 2004, deveanul a fost din nou arestat, de data aceasta în dosarul „Spumă şi Bibanu”, fiind eliberat ulterior, împreună cu membrii grupării. (N. Bumbac)

Loading...

Publicat in: Actualitate


Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Bălașa spune:

  Un gunoi un praduitor la pușcărie cu tine bulangiu cordit

 2. Fane Spoitoru spune:

  Un sifon si o femeie cansi Litera, Perasifon, Matei, vali orfanu, Florinut, Baderca, Bibanu , Margan s.a.Nitule : puscarie multa si grea. Pt ceilalti la fel.

 3. Lute care te.... spune:

  Praduitorule, acum ca ti-ai facut implant in fese, numai bine poti sa mergi la puscarie.O sa faci senzatie…

 4. Geo spune:

  Ce fata de poponar ate. Ha ha ha. O sa ia cam 10 ani de puscarie.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ancheta în dosarul escrocheriei de la CAR încă n-a fost finalizată

Sute de victime s-au trezit că au luat împrumuturi deşi nu au trecut pragul instituţiei nebancare din Petroşani. Paguba estimată...

Adolescentul din Vulcan care a violat şi ucis o bunică, arestat preventiv

Cristian Alexandru M. (16 ani), din Vulcan, a şocat întreaga ţară după ce s-a descoperit că este autorul unei crime...

Campioana, calificată cu emoţii în semifinalele Cupei Liceelor BIG FM

CNS Cetate Deva, deţinătoarea titlului la Cupa Liceelor BIG FM, a avut emoţii pentru calificarea în penultimul act al acestei...

Închide