A rămas doar cu amendă penală

19 februarie 2017 | 1 Comentariu

Natalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul având ca obiect vătămare corporală, în care preşedintele Sindicatului „Speranţa” Orăştie, Constantin Nicolae Stoica (foto), este parte.
În aceeaşi cauză au mai fost judecate alte două persoane, Aurel Groza şi Alexandru Ionel Lăcustă. Dosarul s-a judecat în prima instanţă la Judecătoria Orăştie, atunci, cei trei fiind condamnaţi la pedepse între 10 luni şi un an de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Alba Iulia le-a admis apelurile faţă de hotărârea primei instanţe, dispunând desfiinţarea integrală a sentinţei penale în ceea ce-i priveşte pe Stoica şi Lăcustă. Astfel, preşedintele Sindicatului „Speranţa” Orăştie a rămas cu o amendă penală de 1.000 de lei pentru lovire sau alte violenţe, aceeaşi amendă penală de 1.000 de lei fiindu-i aplicată şi lui Lăcustă. „(…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepselor aplicate inculpaţilor Stoica Constantin Nicolae şi Lăcustă Alexandru Ionel pe durata unui termen de încercare de 1 an”, se mai arată în decizia instanţei. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile inculpaţilor şi în ceea ce priveşte cuantumul sumelor pe care aceştia trebuia să şi le plătească unul altuia cu titlu de despăgubiri morale şi materiale, dispunând diminuarea sumelor.
Procesul în care au fost condamnaţi cei trei bărbaţi a început în luna februarie 2015. În dosarul înregistrat la Judecătoria Orăştie, Stoica şi Groza erau concomitent inculpaţi şi părţi vătămate, Lăcustă fiind doar inculpat. Din informaţiile noastre, cei trei au fost implicaţi într-o încăierare, din care, fiecare s-a ales cu urmări. Aurel Groza este o cunoştinţă mai veche a preşedintelui Sindicatului „Speranţa” Orăştie. Bărbatul a fost implicat în răpirea fiului lui Stoica, respectiv Sergiu Stoica, incident petrecut în 2012. Fiul sindicalistului a fost scos cu forţa dintr-un local din Orăştie, a fost agresat, după care a fost dus cu autoturismul într-o pădure, unde a fost abandonat legat de un copac. Pentru această faptă, Aurel Groza a fost condamnat în 2013 la doi ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate şi lovire sau alte violenţe. În răpirea lui Sergiu Stoica au mai fost implicaţi alţi doi indivizi, Sergiu Dănciulescu şi Cornel Teioşanu, primul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, al doilea primind un an cu suspendare.

Loading...

Publicat in: Actualitate


Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dan spune:

    Nu mai are voie in functii publice !

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hunedoara, în Top 10 al judeţelor cu criminalitate ridicată

Din păcate, Hunedoara se află în Top 10 al judeţelor cu criminalitate ridicată. Poliţiştii au publicat topul celor mai periculoase...

Remorcă urmărită în Austria, descoperită la o tânără din Şoimuş

O tânără din localitatea Şoimuş s-a ales cu dosar penal după ce a dat ordin ca unui rival să-i fie...

Minora din Deva dată dispărută, găsită la vamă

Minora de 16 ani, Andreea-Alexandra Zbughin (foto), din Deva, dată dispărută de sora ei din 8 februarie, a fost găsită...

Închide