A fumat canabis, până a intrat în comă

16 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Petroşani, a ajuns duminică seara la spital, mai mult mort decât viu. Potrivit medicilor, în urma analizelor s-a stabilit că acesta consumase o doză mare de droguri, care i-au indus o stare de comă.

L-au dus prietenii la spital
Tânărul Răzvan Peter este un consumator de droguri cu state vechi. El s-a aflat printre persoanele reţinute şi duse la audieri, în luna august, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Hunedoara, pentru consum de ketamină. În urma cercetărilor întreprinse de procurori, Peter a fost eliberat, el nefiind acuzat de trafic de droguri, ci numai de consum de stupefiante. Ei bine, la trei luni distanţă de acest incident, tânărul a ajuns în comă la spitalul din Petroşani, după ce a consumat o doză prea mare de canabis. „Bărbatul a fost adus la Urgenţă de nişte prieteni de-ai săi. În primă fază, nimeni nu ne-a spus că a consumat droguri şi am crezut că totul este din cauza unor probleme neurologice pe care tânărul le are. Între timp, la vreo 20 minute distanţă, tatăl lui a venit şi ne-a spus că fiul său consumă stupefiante. Atunci, am chemat medicul specialist, care i-a făcut o serie de analize, în urma cărora am descoperit că starea de comă de gradul II era indusă de consumul de droguri. Tânărul era într-o condiţie proastă, nu putea să articuleze nici un cuvânt, avea tensiunea arterială mărită şi bătăi puternice ale inimii. În urmă cu trei săptămâni, un alt tânăr s-a prezentat la spitalul nostru, tot din cauza drogurilor. Aceşti copii nu realizează cât de mult rău le pot face astfel de substanţe”, a declarat medicul Liliana Ciolofan, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului din Petroşani.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Şi băut, şi fără permis

În noaptea de duminică spre luni, un tânăr de 25 de ani, din Deva, se îndrepta spre casă, la volanul...

Morţii şi beţivii îngroapă poliţia în datorii

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara are datorii de aproape 400.000 lei către Serviciul de Medicină Legală Hunedoara. De cele mai...

Consilierii se ceartă, Evidenţa populaţiei îşi pierde „casa”

În cazul în care consilierii locali ai municipiului Deva nu se pun de acord cu privire la un contract de...

Închide