Sport

Fotbal, Liga a IV-a: CS Hunedoara este campioana judeţului

Nicolae Gavrea

Miercuri s-au desfăşurat partidele contând pentru etapa a XVII-a din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara. După această rundă se cunoaşte, chiar dacă mai sunt trei etape de disputat, noua campioană a judeţului Hunedoara.

Formaţia CS Hunedoara a învins pe terenul de sub furnale, cu scorul de 6-0, pe AS Aurul Brad şi a totalizat 68 de puncte, suficient de multe pentru ca să-şi asigure locul I şi titlul de campioană a judeţului în actualul sezon. Cea de-a doua clasată şi deţinătoarea titlului, Inter Petrila, a făcut un meci egal pe propriul teren, 4-4 cu Victoria Călan, şi a acumulat 59 de puncte. Deci, CS Hunedoara are nouă puncte avans şi nu mai poate fi depăşită de Inter Petrila, aşa că hunedorenii privesc liniştiţi spre barajul de promovare.
CS Hunedoara va juca pentru promovarea în Liga a III-a, pe 16 iunie, de la ora 18.00, pe teren propriu, şi pe 23 iunie, de la ora 17.30, în deplasare, cu campioana judeţului Caraş Severin, posibil formaţia Voinţa Lupac, (care mai are însă de aşteptat până la confirmarea accesului în barajul de promovare) sau Viitorul Caransebeş, aflată la patru puncte în spatele celor de la Lupac, cu trei etape înainte de finalul campionatului.
Revenind la judeţul Hunedoara, în prezent, pe locul trei în clasamentul campionatului se găseşte Victoria Călan, formaţie care, după remiza de la Petrila, are un total de 49 de puncte, urmată în clasament de Şoimul Băiţa, tot cu 49 de puncte, care a învins, acasă, cu 9-1 pe Retezatul Haţeg. În lupta pentru podium se poate implica şi Gloria Geoagiu, care are 43 de puncte, dar a ieşit Hercules Lupeni, formaţie care în această etapă nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe terenul rivalei Jiul Petroşani.

Rezultatele etapei
M. Viteazul Vulcan – Aurul Certej 1-0
Jiul Petroşani – Hercules Lupeni 1-1
Dacia Orăştie – Minerul Uricani 3-1
Şoimul Băiţa – Retezatul Haţeg 9-1
CS Hunedoara – Aurul Brad 6-0
Cetate Deva II – Gloria Geoagiu 4-0
Inter Petrila – Victoria Călan 4-4
Universitatea Petroşani a stat

Etapa viitoare, sâmbătă 19 mai
Aurul Certej – Inter Petrila
Hercules Lupeni – M. Viteazul Vulcan
Gloria Geoagiu – CS Hunedoara
Minerul Uricani – Jiul Petroşani
Retezatul Haţeg – Dacia Orăştie
Aurul Brad – Şoimul Băiţa
Universitatea Petroşani – Cetate Deva II
Victoria Călan stă

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura