Comunitate

Infecţiile acute respiratorii, răspândite în tot judeţul

Adriana Clej

Potrivit unui comunicat transmis de Dircţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, în săptămâna trecută, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului nostru a fost de 1.867 de cazuri, din care pneumonii 715 de cazuri, fiind internate 253 de persoane. În ce priveşte bolnavii şi suspecţii de gripă la nivelul judeţului, de la începutul anului s-au înregistrat 70 de persoane bolnave, trei dintre acestea decedând, toate de gripa AH1N1.

De asemenea, au mai fost confirmate 28 de cazuri de gripă de tip B, 14 cazuri de gripă AH1N1şi patru cazuri de gripă AH3. Un număr de 21 de cazuri suspecte de gripă au fost infirmate.
În comunicatul DSP se mai precizează că până la această oră, 28.597 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal trivalent sezonier, în sezonul rece 2017-2018 judeţului Hunedoara fiindu-i repartizate 30.597 doze de vaccin gripal trivalent sezonier.
Ministerul Sănătăţii şi DSP Hunedoara recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura