Actualitate

Se caută expert pentru evaluarea matriţei antice de la Sarmizegetusa Regia

Procesul în care arădeanca Andreea Ciuciu cere despăgubiri statului român pentru descoperirea matriţei antice de la Sarmizegetusa Regia s-a amânat pentru două luni, la solicitarea reclamantei.

Dosarul a avut ieri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara. La termenul anterior, instanţa a admis cererea reclamantei de evaluare pecuniară a matriţei antice, cu condiţia să depună o listă cu experţi în măsură să efectueze această procedură.
„S-a fixat un nou termen pentru 14 mai 2018, faţă de cererea de amânare formulată de reprezentantul reclamantei în vederea identificării şi încuviinţării expertului care va efectua evaluarea”, a informat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Reamintim că Andreea Ciuciu a solicitat evaluarea piesei pe considerentul că valoarea la care a fost estimată şi înregistrată în scriptele Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva, în custodia căruia se află matriţa, ar fi prea mică, aproape egală cu suma solicitată de ea ca despăgubire, respectiv 500.000 de lei. Matriţa antică a fost descoperită în iunie 2013 în situl arheologic Sarmizegetusa Regia, la rădăcina unui arbore doborât de furtună. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura