Actualitate

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Natalia Bumbac

Contrabandiştii de ţigări de la noi din judeţ, precum şi cei din Timiş, au primit o nouă lovitură. Peste 155.000 de ţigări de contrabandă au fost ridicate de poliţiştii din Hunedoara, în urma a 12 percheziţii domiciliare. Patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă au fost reţinute pentru 24 de ore.
Ieri, poliţiştii hunedoreni au efectuat 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări din municipiile Hunedoara şi Timişoara. În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 155.120 de ţigări de diferite mărci (7.756 de pachete), care nu aveau aplicat timbrul fiscal prevăzut de legislaţia în vigoare.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, persoanele implicate ar fi comercializat pe piaţa neagră din municipiile Hunedoara şi Timişoara, ţigări provenite din spaţiul extra-comunitar, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei”, a transmis comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În urma percheziţiilor, patru persoane, cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, au fost duse la audieri la sediul IPJ Hunedoara, fiind reţinute pentru 24 de ore. Poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. La acţiuni au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Hunedoara, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, sprijiniţi de colegii lor din judeţul Timiş, precum şi de luptătorii de la serviciile pentru acţiuni speciale din cele două judeţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura