ActualitateFlash

Ar fi lovitura anului în sport! Pompiliu Bota ar putea prelua marca Steaua!

Scandalul mărcii Steaua revine în actualitate. De această dată nici echipa lui Gigi Becali şi nici oficialii MApN sau CSA nu sunt implicaţi, ci avocatul hunedorean Pompiliu Bota (foto), din Orăştie. Potrivit gsp.ro, acesta a speculat incertitudinea cazului şi războiul dintre părţi şi a solicitat direct la Oficiul European pentru Mărci şi Desene (EUIPO), ocolind OSIM-ul din România, o cerere pentru ca marca Steaua să îi fie atribuită cu tot cu logo-ul pe care Becali l-a pierdut în conflictul cu Ministerul Apărării.

Cazul a fost descoperit de agenţia de proprietate intelectuală Weizmann Ariana&Partners, agenţia românească cu cele mai multe cazuri prezentate la EUIPO.“Cum este şi firesc, Oficiul European a primit cererea respectivă şi pentru că era depusă în conformitate cu cerinţele de formă şi fond ale oficiului, a publicat-o. Din acest moment, oficiul va analiza toate eventualele obiecţii sau opoziţii formulate de orice terţ care îşi dovedeşte interesul“, a spus Radu Bozocea, partener la Weizmann.
Bozocea explică pentru cititorii Gazetei care sunt şansele ca acest demers să fie un succes: „Din experienţă vă putem spune că atunci când analizează fiecare caz, specialiştii de acolo au acces la o bază impresionantă de jurisprudenţă, deci rezolvarea unor cazuri asemănătoare în care un brand foarte cunoscut şi valoros este în dispută. Important este ca aceia care îşi susţin drepturile să respecte cu stricteţe procedurile şi să prezinte cât mai clar şi documentat motivele pentru care consideră că un brand le aparţine, începând chiar cu dovezi ale momentului creaţiei acelui logo dacă este posibil“.
Pompiliu Bota poate deveni titularul mărcii Steaua Bucureşti la finalul lunii februarie, iar el va putea comercializa fără probleme în toată Europa produse cu numele Steaua.
Întrebat de MESAGERUL HUNEDOREAN de ce vrea să obţină brandul Steaua, Pompiliu Bota ne-a declarat că, fiind încă din adolescenţă un suporter fidel şi înfocat al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a întreprins acest demers ca în cazul în care va avea succes, şi EUIPO îi va atribui lui brandul Steaua, să i-l cesioneze lui Gigi Becali, considerând că acesta merită să deţină numele Steaua de care a fost deposedat de către Armată. (M. Crivăţ)

3 comentarii la „Ar fi lovitura anului în sport! Pompiliu Bota ar putea prelua marca Steaua!

  • Steaua este „marcă notorie”. Poa’ să vină şi Moş Gerilă s-o solicite, nu o poate lua nimeni de la proprietar. Mai ales un condamnat penal ca Bota.
    Marca notorie: “marca larg cunoscută în România în cadrul segmentului de public vizat pentru produsele sau serviciile cărora aceasta se aplică, fără a fi necesară înregistrarea sau utilizarea mărcii în România pentru a fi opusă”

  • Ciorapule, te pricepi la drept ca numele pe care ti l-ai tras pe cap.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura