Politica si administratie

Validarea mandatului de primar al Devei, amânată

Ieri, la Judecătoria Deva, a avut loc primul termen de judecată pentru validarea mandatului de primar al lui Florin Oancea (foto). Instanţa a amânat îndeplinirea acestei formalităţi, stabilite prin Legea administraţiei publice locale, până la data de 20 noiembrie 2017.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Deva, judecătorul Cristina Roncioiu, amânarea a fost acordată pentru că trebuie să se facă dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege. Mai concret, trebuie să se publice în Monitorul Oficial raportul detaliat al cheltuielilor electorale. Aceste documente se depun la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) de către mandatarul financiar al competitorului electoral (partid, candidat independent) în termen de 15 zile de la publicarea rezultatului alegerilor, problemă deja rezolvată la această oră, potrivit celor declarate de Vetuţa Stănescu, mandatarul financiar al PNL Hunedoara. La rândul ei, AEP le transmite pentru publicare în Monitorul Oficial. Numai după publicarea în Monitorul Oficial al raportului cheltuielilor, instanţa poate valida manadatul de primar al lui Florin Oancea.
Candidatul PNL, Florin Oancea, la alegerile locale parţiale din 5 noiembrie de la Deva, a obţinut 42 la sută din totalul voturilor valabil exprimate, fiind declarat câştigător. Funcţia de primar al Devei s-a vacantat la un an şi cinci luni de la organizarea alegerilor locale la termen, după plecarea fostului edil, Mircia Muntean, în urma condamnării din 24 aprilie 2017 la şase ani de închisoare. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura