Comunitate

Tot mai mulţi turişti vizitează Cetatea Deva

Adriana Clej

Peste 12.000 de turişti români şi străini au vizitat Cetatea Deva în luna octombrie, potrivit datelor statistice ale Serviciului Administrare Cetate Deva. Peste jumătate din numărul vizitatorilor, aproximativ 52 la sută, au fost adulţi, 36 la sută copii, alţi 10 la sută pensionari, iar celelalte, persoane cu dizabilităţi şi turişti care au beneficiat de călătorii gratuite cu telecabina care facilitează accesul spre monument.
Cifrele arată o creştere cu 10 procente a numărului de vizitatori copii şi cu cu alte 7 procente a turiştilor pensionari, comparativ cu luna septembrie a acestui an, dacă luăm în calcul doar persoanele care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. De asemenea, numărul persoanelor cu dizabilităţi care au vizitat fortăreaţa medievală este mai mare cu 40 la sută faţă de prima lună a toamnei, când Cetatea a atras un număr total de turişti aproape egal cu cel înregistrat în intervalul ianuarie – martie.
Procentul vizitatorilor care folosesc telecabina pentru călătoria dus-întors continuă să fie unul ridicat, 92 la sută, deşi se constată totuşi o scădere cu 3 la sută faţă de datele statistice din perioada iulie – septembrie.
Aproape 365.000 de persoane au inclus Cetatea Deva pe lista obiectivelor vizitate, de la redeschiderea monumentului pentru public, în aprilie 2016. Statisticile arată o creştere de 30 la sută faţă de numărul total al turiştilor care au urcat Dealul Cetăţii în anii 2013-2015.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura