Zi: 24 martie 2015

ActualitateUltima Ora

„Ora Pământului”, marcată în municipiile Deva şi Hunedoara

În ultima sămbătă a lunii martie a fiecărui an, la nivel mondial, este marcată „Ora Pământului”, care are drept scop conştientizarea populaţiei faţă de efectele pe care le are asupra mediului producerea de energie electrică. Astfel, în 28 martie, primăriile municipiilor Deva şi Hunedoara se alătură evenimentului prin gestul simbolic de întrerupere a iluminatului timp de o oră în instituţii publice, dar şi pe mai multe străzi din cele două localităţi.

Read More
ActualitateFlash

Pizzerie din Deva închisă, pentru că nu a eliberat bonuri fiscale. Antifrauda nu te iartă!

Ieri, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă (DRA) Deva au întreprins o acţiune de control în mai multe unităţi comerciale de alimentaţie publică din municipiul reşedinţă de judeţ. Aceştia au verificat mai multe baruri, cafenele, restaurante şi alimentare din Deva, pentru a vedea dacă agenţii economici emit bonuri fiscale tuturor clienţilor.

Read More
ComunitateFlash

Povestea lui Ieremiaş Hercza, veteranul de război, care la 100 de ani a devenit Cetăţean de Onoare al oraşului Geoagiu. Îl dor toate, ca la bătrâneţe, dar nu-l doare sufletul

Ieremiaş Hercza s-a născut în 29 martie 1915, în Geoagiu-Băi, iar peste patru zile, împlineşte un secol de viaţă. Una grea, chinuită de amintirile de pe front, de greutăţile vremurilor şi mai ales de drama unui frate geamăn, de care nu mai ştie nimic. Pe scurt, asta e povestea unui om care a călcat pe moarte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost rostită ieri, în cadrul unei întruniri ale administraţiei locale din Geoagiu, când primarul Ioan Vălean l-a premiat pe sărbătorit şi i-a înmânat titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului. De asemenea, tot în semn de preţuire, acesta a mai fost recompensat cu o diplomă din partea Ministerului Apărării Naţionale.

Read More
Sănătatea din bucate

Controlează-ţi apetitul de dulce cu andive!

V-aţi pus vreodată întrebarea de ce majoritatea dintre noi suntem setaţi pe gustul dulce în detrimentul gustului amar? Oare numai pentru că magazinele alimentare şi reclamele de la TV ne susţin înclinaţia pentru dulce prin publicitate agresivă? Cu siguranţă, avem şi noi contribuţia noastră prin comoditatea şi obişnuinţa cu alimentele care ne provoacă la mai puţine experienţe… Şi totuşi, de ce există alimente amare? De ce trebuie să le introducem în alimentaţie?

Read More