Zi: 15 februarie 2015

FlashPolitica si administratie

Astăzi s-ar putea da sentinţa definitivă în procesul deputatei Monica Iacob Ridzi. Se considerã victima propriei naivitãţi

Cu o zi înainte de data la care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea da sentinţa definitivă în dosarul deputatului Monica Iacob Ridzi (foto), aceasta a postat pe blogul personal un text în care vorbeşte despre viaţa sa de acum prin prisma evenimentelor dramatice trăite de bunicii săi, contemporani perioadei staliniste din anii 1945.

Read More
Actualitate

Festivalul oamenilor de Zăpadă, la a V-a ediţie. Elena Udrea a „ajuns” din arest, direct în Straja

Mai mulţi tineri din Capitală au urcat special în Straja, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă, pentru a „deschide” o mină de gheaţă şi zăpadă în staţiunea din Valea Jiului. Organizatorul festivalului spune că dacă minerii au dat buzna în Capitală, acum a venit rândul Capitalei să „cucerească” Valea Jiului. Tot în Straja a „ajuns” şi Elena Udrea, cu duba, cătuşe din Paris şi pene de „Cocoş”.

Read More
Actualitate

Delegaţie din Ţara Haţegului, la Quimper, în Franţa

De curând, o delegaţie de 25 de persoane din Ţara Haţegului a efectuat o vizită în oraşul Quimper din Franţa, în vederea participării la un proiect european, ERASMUS, precum şi pentru a transpune în practică o nouă structură pentru copiii din România: centrele de vacanţă pentru petrecerea timpului liber. Din delegaţie au făcut parte elevi sau foşti elevi ai Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” din Haţeg, profesori şi inspectori, primarii comunelor Sîntămăria-Orlea şi Densuş, dar şi directori de şcoli din Haţeg, Bretea şi Pui.

Read More
Actualitate

Iniţiativă originală la Certeju de Sus . Primarul Petru Cîmpian elibereazã şi „certificate de divorţ”, în „Sãptãmâna iubirii”

Locuitorii comunei Certeju de Sus vor avea posibilitatea timp de o săptămână să-şi exprime sentimentele pentru partenerul de viaţă în faţa autorităţilor locale, indiferent de natura lor. La iniţiativa primarului Petru Cîmpian (foto), perioada dintre 15 şi 22 februarie a fost declarată „Săptămâna iubirii”, fiind situată între cele două sărbători care aniversează sentimentele de dragoste dintr-un cuplu, varianta occidentală denumită „Valentine’s day” şi cea autohtonă de „Dragobete”. Aşadar, în „Săptămâna iubirii”, locuitorii comunei Certeju de Sus vor putea să ceară la primărie un certificat de căsătorie sau unul de divorţ, în funcţie de etapa relaţiei, care va fi valabil o zi.

Read More
Sport

Gala campionilor automobilismului 2014

Mihai Ciurea (Haţeg), la Rally Sprint, Alexandru Dăianu (Turceni-Gorj) şi Bogdan Cuzma (Dumbrăviţa), ambii la VTM, sunt principalii laureaţi ai festivităţii de premiere a celor mai buni piloţi participanţi în anul 2014 la competiţiile automobilistice organizate în judeţul Hunedoara. Evenimentul a fost organizat de Filiala judeţeană a Automobil Clubul Român, la finalul săptămânii, la Deva.

Read More
Actualitate

„Tradiţii de iarnă – Carnaval/Farsang/Fasching” la Liceul “Teglaş Gabor”. Eveniment extins la nivel internaţional

Liceul Teoretic „Teglas Gabor” din Deva a găzduit în perioada 9 – 13 februarie, a cincea ediţie a evenimentului „Tradiţii de iarnă – Carnaval/Farsang/Fasching”. Este vorba de un proiect iniţiat de liceul devean în parteneriat cu Grădiniţa „Floare de Colţ” din Brad, Grădiniţa cu program prelungit Nr. 7 şi Grădiniţa Colegiului Naţional „Decebal”, ambele din Deva, Grădiniţa „Dumbrava Minunată” din Hunedoara, Grădiniţa „I. D. Sârbu” din Petrila şi două unităţi şcolare din Szarvas – Ungaria.

Read More