Zi: 28 ianuarie 2015

Comunitate

Teatrul din Deva a intrat în forţă în noua stagiune. Debut cu comedia „Păcală“

Marţi seară, hunedorenii au avut ocazia să urmărească prima premieră din 2015 a Teatrului de Artă din Deva, aici fiind pusă în scenă piesa „Păcală”, o satiră la adresa satului românesc, în cadrul căreia viicile au fost puricate în lumina reflectoarelor. Comedia este o adaptare după Bogdan Radu Chelu, regia artistică şi scenografia purtând semnătura lui Mihai Panaitescu.

Read More
Actualitate

Traficant de droguri, absolvit de puşcărie la apel

Procesul lui Robert Andraş Sallai, din Cluj, în care a fost judecat pentru trafic de droguri, a ajuns la final. Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, instanţa a admis apelul formulat de inculpat faţă de sentinţa penală dată de Tribunalul Hunedoara. În urma rejudecării dosarului şi a aplicării legii penale mai favorabile, magistraţii l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de cinci ani. Reamintim că Robert Andraş Sallai a fost condamnat de prima instanţă la patru ani de închisoare cu executare.

Read More
Comunitate

Comuna General Berthelot va avea un buget mai mare în acest an

Potrivit noii formule bugetare pentru 2015, nici o comună nu va avea un buget mai mic de 1,5 milioane lei, bugetul unui oraş nu va fi mai mic de 6 milioane lei, un municipiu va avea venituri bugetare de minimum 20 milioane lei, iar un municipiu reşedinţă de judeţ nu va avea mai puţin de 50 milioane lei. Această nouă metodă de abordare bugetară avantajează, se pare, în special administraţiile publice mici, cum este şi cazul celei din General Berthelot.

Read More