Zi: 26 ianuarie 2015

ActualitateFlash

Raportul de evaluare al ANI a ajuns la Prefectură. Prefectul va semna ordinul de încetare a mandatului lui Moloţ

Prefectul judeţului, Sorin Vasilescu, va trebui să semneze ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara al lui Mircea Moloţ (foto), după ce ieri, la Prefectură, a ajuns Raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate privindu-l pe şeful suspendat al instituţiei judeţene.

Read More
Comunitate

Recuperarea medicală, lăsată pe umerii spitalului

Din cauză că bugetul alocat cabinetului de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului „Dr. A. Simionescu“ Hunedoara s-a redus la jumătate în ultimii doi ani, bolnavii fac cozi pe listele de aşteptare, pentru a beneficia de gratuitatea procedurilor de Fizioterapie. Lunar, aici se consultă peste 50 de pacienţi, deşi Casa de Sănătate asigură finaţarea pentru doar 33 la sută din cazuri. Spitalul este cel care suportă diferenţa financiară, însă nu o mai poate face la infinit, resursele fiind limitate.

Read More
Comunitate

Fiecare persoană va avea dosar electronic de sănătate

După implementarea cardului naţional de sănătate, Ministerul Sănătăţii face următorul pas necesar pentru informatizarea sistemului medical. În urmă cu câteva zile, Guvernul a aprobat normele metodologice de utilizare şi completare a dosarului electronic de sănătate (DES) al pacientului, acesta fiind un element important pentru crearea Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) în domeniul sănătăţii.

Read More