Zi: 3 august 2014

Politica si administratie

Acţiuni marca TSD, în judeţ

Mâine, la Petroşani, reprezentanţii organizaţiei judeţene a TSD şi conducerea locală a PSD vor marca o acţiune de premiere a şefilor de brigade de la Mina Livezeni, precum şi a salvatorilor minieri de la Salvamin, cu prilejul Zilei Minerului. Aceştia vor fi răsplătiţi cu premii simbolice şi bineînţeles, diplome şi plachete, ca semn de recunoştinţă pentru efortul depus de-a lungul anilor. După festivitate, va avea loc un meci de fotbal, susţinut între echipele minelor Livezeni şi Lonea.

Read More
Eveniment

Un grup de 10 turişti, izolaţi în munţii Şureanu

Un grup de 10 turişti, membri ai Fundaţiei „Dacica”, aflaţi într-o tabără de cercetare din munţii Şureanu, ne-au trimis un mail la redacţie, în care precizau că, în urma ploilor abundente de la acest sfârşit de săptămână, drumul judeţean 668A, care face legătura între localităţile Luncani şi Alun, din comuna Boşorod, a fost distrus pe o porţiune însemnată.

Read More
FlashReportaj

Petru Trif, omul care a călcat pe moarte în lagărele sovietice, a împlinit 100 de ani

S-a născut în 1914, în satul Mihăieşti – comuna Dobra, iar sâmbătă a împlinit un secol de viaţă. Deşi s-a născut de Sfântul Ilie (20 Iulie), părinţii l-au înregistrat abia în 2 august, ceea ce părea să anunţe parcă, un destin mai special. Povestea lui Petru Trif, veteranul de război care a sfidat anii şi durerile din lagărele sovietice ale celui de-al Doilea Război Mondial, pare ruptă din filmele istorice. După efectuarea stagiului militar a plecat de la gradul de sergent major şi succesiv, a avansat la toate gradele de subofiţer, ajungând plutonier adjutant principal. De curând a trecut în Corpul Ofiţerilor, cu gradul de Sublocotenent (r).

Read More
Actualitate

Se desfiinţează funcţii de şefi, bine plătite, pentru reducerea cheltuielilor. Directorul general adjunct al SNÎMVJ a rămas fără post

Directorul general adjunct al Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNÎMVJ) a rămas fără postul de conducere, după ce acesta a fost desfiinţat. Motivul oficial pentru care s-a renunţat la Petre Drăgoescu (foto) este legat de economia care s-ar face, însă sunt voci care spun că directorul a fost victimă a războiului politic.

Read More