Zi: 29 iulie 2014

EvenimentFlash

Apele Jiului şi ale Jieţului la cotele de inundaţie. Petroşaniul şi Petrila, fără apă potabilă?

Locuitorii municipiului Petroşani şi mai mult ca sigur şi cei din Petrila rămân azi fără apă potabilă, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile. Potrivit directorului general al Apa Serv, Costel Avram, staţiile de tratare a apei de la Jieţ şi Zănoaga au fost închise, pentru că apa vine cu nămol, existând altfel riscul îmbolnăvirii populaţiei.

Read More
Sport

Improvizaţii şi necazuri la startul sezonului

Prima partidă oficială a noului sezon din fotbalul hunedorean, programată azi, la Haţeg, în faza a II-a a Cupei României, între Retezatul şi FC Hunedoara, stă sub semnul improvizaţiilor şi a problemelor financiare. Unica echipă de Liga a III-a din judeţ va alinia în formula de start mulţi juniori, deoarece noilor achiziţii nu li s-au rezolvat încă actele de transfer, iar „zimbrii” au unele probleme interne la nivelul lotului, din motive financiare.

Read More
ComunitateFlash

Nou-născuţii ies din maternitate fără să fie vaccinaţi

Din cauză că Ministerul Sănătăţii a întârziat achiziţia de vaccin anti-hepatic, copiii născuţi în a doua jumătate a acestei luni ies nevaccinaţi din maternităţile de la noi din judeţ. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara au anunţat că vaccinul contra hepatitei B pentru nou-născuţi va fi achiziţionat până la sfârşitul lunii iulie, de către Ministerul Sănătăţii, după care va fi livrat către unităţile medicale.

Read More
Comunitate

Întrebare pentru Consiliul Local şi Primăria Deva. Când vă îndreptaţi atenţia şi spre Colegiul „Decebal”?

În urma comasării claselor de la fostul Liceu „Traian” din Deva, cu cele de la Colegiul Naţional „Decebal”, numărul elevilor la „Decebal” a crescut cu 300 de persoane. Prin urmare, aici este nevoie de mai multe spaţii pentru susţinerea şi desfăşurarea activităţilor didactice. În acest sens, conducerea de la Colegiul „Decebal” a făcut o solicitare către Primăria Deva pentru alocarea de fonduri necesare amenajării spaţiilor de clasă, cerere la care deocamdată nu au primit un răspuns pozitiv.

Read More
Politica si administratie

Şedinţa „de îndată” a Consiliului Local Deva. Bugetul, rectificat la foc automat

Spre deosebire de acum două zile, când şedinţa Consiliului Local Deva nu s-a ţinut din cauza absenţei consilierilor, ieri, şedinţa „de îndată” convocată de către primarul Petru Mărginean s-a desfăşurat cu sala plină. Ieri, din cei 21 de membri ai legislativului local, au fost prezenţi 17. Pe agenda şedinţei figura un singur proiect de hotârâre: rectificarea bugetului municipiului pe anul în curs. Toate amendamentele şi propunerile privind bugetul s-au votat la foc automat, cu scorul de 11 la 6. Adică, 11 consilieri din alianţa liberalo-pedelistă şi alţii, controlată de jupânul de la Consiliul Judeţean, au votat pentru, în timp ce 6 consilieri PSD şi UNPR au votat contra. Aşa că rectificarea bugetului s-a făcut fără probleme. Însă, după ce s-a terminat cu votul, au urmat un scurt dar aprins război al declaraţiilor între cele două tabere.

Read More