Zi: 9 iulie 2014

Sport

Un hunedorean şi-a propus să traverseze Canalul Mânecii

Petroşăneanul Avram Iancu, de profesie bibliotecar, primul român care şi-a propus să traverseze înot Canalul Mânecii, va pleca azi spre Marea Britanie cu un autocar, din Cluj-Napoca. Bărbatul de 38 de ani şi-a propus ca în următoarele 20 de zile să continue antrenamentele la faţa locului, în zona Folkestone, pentru a se adapta condiţiilor de mediu, după ce „Channel Swimming Asociation”, singura organizaţie abilitată să aprobe şi să ateste aceste încercări ale înotătorilor, l-a programat să traverseze Canalul Mânecii în una din primele opt zile ale lunii august.

Read More
Sport

Duelul cailor putere la „Raliul VTM Hăşdat”

Aproximativ 30 de piloţi licenţiaţi şi amatori din judeţ, dar şi din ţară, sunt aşteptaţi să-şi etaleze măiestria la ediţia din acest an a Cupei „VTM Hăşdat”, programată duminică, 13 iulie, pe Drumul Judeţean 687A. Competiţia este organizată de Automobil Club Român, filiala Hunedoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Auto Karting Hunedoara şi contează drept etapa a II-a din cadrul Campionatului Judeţean de Automobilism 2014.

Read More
Sport

Start cu stângul în bazinul european

Înotătorul hunedorean Alexandru Bădeaţă (foto) (18 ani) s-a clasat pe ultimul loc (cu excepţia unui sportiv descalificat) în preliminariile probei de 100 de metri spate de la Campionatul European rezervat juniorilor, desfăşurate ieri, în Olanda, la Dordrecht. Fie ca dezamăgirea de la debut să-l motiveze pe sportivul de la CSS Hunedoara, iar zicala „cei din urmă vor fi… pe podium” să se transforme în realitate pentru el în cele trei probe în care va mai concura.

Read More
Actualitate

Pensiile hunedorenilor printre cele mai mari

Subiectul pensiilor este o temă fierbinte şi îndelung discutată de către cei care sunt implicaţi în acest domeniu. Nemulţumirile unor pensionari legate de mărimea pensiei nu mai sunt o noutate. Cu toate acestea, la noi în judeţ lucrurile nu stau atât de prost la acest capitol. Conform datelor oferite de către directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP), Ilie Toma (foto), cuantumul pensiei medii la nivel de judeţ, ocupă locul doi pe ţară, după Ilfov.

Read More
ActualitateFlash

Liderul sindical Adrian Jurca a cerut demisia directorului general al CEH. Niculescu: În 2 ani, CEH se poate redresa

Liderul sindical Adrian Jurca i-a cerut directorului general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Aurel Niculescu (foto), demisia, dacă până în 25 iulie nu va fi înregistrat la ITM noul contract colectiv de muncă. Jurca susţine că directorul general nu mai are nici un motiv pentru ca acest lucru să se întâmple şi minerii şi energeticienii să aibă un nou contract de muncă.

Read More
Comunitate

INSEMEX Petroşani, apreciat la nivel european

Potrivit unui protocol de colaborare încheiat în 2013 şi valabil până la sfârşitul anului curent, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani verifică articole pirotehnice, pentru statele Uniunii Europene. Acest lucru nu înseamnă doar bani care intră în bugetul instituţiei, ci mai ales un plus de imagine.

Read More