Lună: august 2009

Comunitate

Primarii bagă SMURD-ul în criză

După concediile de odihnă obligatorii, în care au fost trimise trei echipaje SMURD, nu ar fi exclus ca următoarea măsură să fie închiderea unor asemenea unităţi. Şi, totul numai din cauza unor primari care nu mai vor să plătească salariile paramedicilor. Deşi edilii au semnat de bună voie că vor să susţină financiar activitatea SMURD, unii dintre ei se pare că s-au răzgândit. Motivele le ştiu doar ei, iar de suferit vor avea cei care i-au ales.

Read More
Politica si administratie

Consultanţã francezã pentru dezvoltarea judeţului

După un an de tatonare, Consiliul General al Departamentului Haute-Saône-Franţa a propus Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) încheierea unui protocol de colaborare. Finanţarea proiectului de colaborare dintre cele două regiuni a obţinut avizul favorabil din partea Ministerului Afacerilor Externe, protocolul fiind aprobat la sfârşitul săptămânii trecute, şi de către consilierii judeţeni.

Read More
Eveniment

Hunedorean implicat în violarea unei tinere

Trei bărbaţi veniţi cu un circ în Staţiunea Saturn au fost arestaţi preventiv, după ce în urmă cu două săptămâni au violat şi tâlhărit o tânără din Mangalia.
Potrivit inspectorului Radu Croitoru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, Beniamin Viorel Badiu, de 21 de ani, din Hunedoara, Sebastian Cristian Molnar, de 19 ani, din satul mureşean Singer, şi Adrian Dragomir, de 34 de ani, din Izvoare, judeţul Dolj, au venit în această vară, cu un circ, în Staţiunea Saturn.

Read More
Actualitate

Drum modernizat cu bani europeni

Vineri dimineaţă, în sala de conferinţe a Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Hunedoara a avut loc seminarul de lansare a unui important proiect de modernizare infrastructură, finanţat cu fonduri europene. Mai exact, este vorba de proiectul vizând „Modernizarea DJ 688: DN 66 – Bucium Orlea – Gânţaga, km 1+200 – 9+200”, de care beneficiază judeţul Hunedoara în cadrul Axei prioritare 2 a Programului regional 2007-2013 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, domeniul major de intervenţie 2.1.

Read More
FlashPolitica si administratie

Şef nou la Casa de Sãnãtate

Încet, încet, numirea şi instalarea, de către actuala putere, a tuturor directorilor de instituţii judeţene, pare să se apropie de sfârşit. De câteva zile, Silvia Aneta Ghinea (foto) (PDL) este noul director general al Casei Judeţene de Sănătate (CJAS) Hunedoara, aşa că, în alianţa locală PSD-PDL, a mai rămas de depăşit un singur hop. Numirea reprezentantului PSD la conducerea Gărzii de Mediu Hunedoara.

Read More