Politica si administratie

„Legea pensiilor, o gravã atingere a demnitãtii umane”

Nicolle Ebner

Deputatul PNL din Colegiul-Deva-Cârjiţi, Bogdan Ţîmpău (foto), combate vehement modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, prin care, implicit, s-a stabilit şi creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani, pentru toată lumea. Parlamentarul hunedorean consideră că acest amendament s-a propus şi adoptat fără a se ţine cont de condiţiile de viaţă a cetăţenilor şi aduce o gravă atingere demnităţii umane a fiecărui român.

Calculele lui Ţîmpău
Potrivit deputatului liberal, în Spania, speranţa de viaţă este de 77,7 ani la bărbaţi şi 84,2 la femei, iar media speranţei de viaţă este de 80,9 ani. Pe acelaşi principiu de calcul, media speranţei de viaţă în Franţa este de 80,7 ani, în Italia de 80,5 ani, iar în România, de 72,5 ani, în condiţiile în care speranţa de viaţă la bărbaţi este de 66 de ani, iar la femei de 76,1 ani.  Vârsta de pensionare în Franţa şi Italia este de 65 de ani şi, mai nou, şi în România.  Numai că, „în Franţa, vârsta de pensionare a crescut, în 2010, de la 60 la 62 de ani, ceea ce înseamnă că statul francez plăteşte pensie cetăţenilor săi 18,7 ani (n.r.-diferenţa între speranţa de viaţă şi vârsta de pensionare). Statul spaniol plăteşte pensie timp de 15,9 iar, cel italian 15,5 ani, iar statul român, doar 7,5 ani. Este normal ca pensia, în state mai bine dezvoltate, să fie mai mare. Dar ce nu este normal este că acea pensie, indiferent de cuantum, să fie plătită la jumătate din perioada din statele civilizate”, declară deputatul Bogdan Ţîmpău. Acesta este de părere că actualul Guvern tratează creşterea vârstei de pensionare şi a scăderii pensiilor ca pe „nişte victorii personale, aducătoare de satisfacţii. „Nu îmi amintesc de nici un alt exemplu de conducători care jubilează în momentul în care îşi umilesc cetăţenii”, mai spune Ţîmpău.
Legea pensiilor a fost votată, miercuri, în Parlament, însă PNL şi PSD s-au retras de la lucrări, în semn de protest, după ce amendamentele lor n-au fost luate în considerare. Ieri, deputaţii opoziţiei au acuzat că Legea pensiilor a fost adoptată prin fraudă, deoarece în momentul votului, în plen, nu erau 170 de parlamentari, aşa cum susţin democrat-liberalii. În urma contestaţiei depusă de PNL, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat decizia să propună plenului aprobarea reluării votului la Legea pensiilor.

3 comentarii la „„Legea pensiilor, o gravã atingere a demnitãtii umane”

  • Măi deputatu` lu` căcăcrează ia du-te tu acolo la parlament si dormi in continuare ca altceva nu faci la Bucuresti. Vii la Deva numai sa ne arunci o vrajeala sa credem ca te spetesti pentru noi, cand colo… te doare-n spit… Hai mars la somn si ia-ti si un ursulet cu tine sa nu-ti fie frica noaptea…

  • felicitari Bogdane pentru atitudine .Nu te lasa !
    raspuns pentru –muntenas de prin oras-poare parintii,si mosii matale nu sufera?Oare tu nu o sa suferi ca trebuie sa fii robul UE pana la 65 ani?

  • esti un dobitoc Tampau, suntem satui de PENSIONARII SPECIALI

    profesorii si medicii de ce nu au legi PSECIALE de pensie ???

    sa nu mai vii sa ceri vot !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura