FlashSport

„Albi” în amicale, „negri” la Federaţie

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a obţinut două remize în meciurile de verificare disputate, sâmbătă, în cantonamentul de la Băile Felix şi a aflat că a fost pusă pe „lista neagră” cu echipele care nu au drept de promovare întocmită de Federaţia Română de Fotbal.

Două remize, trei goluri

Alb-albaştrii au rămas fără victorie după primele două jocuri amicale susţinute în cantonamentul de la Băile Felix. Posibila primă echipă, în formula Băeşu – Geacă, Creţu, Tesic, Roiu – Todea, Păcurar, Stanciu, R. Cristian – Sakic, Ilie, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu lidera Ligii a IV-a Bihor, Lotus Felix Sânmartin. Golul trupei antrenate de Ioan Petcu a fost înscris de Robert Cristian. Ceilalţi jucători din lot care aspiră la statutul de titulari n-au reuşit nici ei să convingă foarte mult, întrucât au scos doar o remiză, scor 2-2, în partida cu FC Hidişelul de Sus. Golurile „rezervelor” au fost reuşite de Ban şi Trăşcan.

La trântă cu Federaţia

Liniştea pregătirii pentru retur a fost tulburată în tabăra alb-albaştrilor de anunţul Federaţiei Române de Fotbal, care a precizat, la finalul săptămânii, că un număr de 21 de echipe, printre care şi FC Hunedoara, nu au drept de promovare în acest sezon. „Divizionarele secunde UTA (seria I) şi Viitorul Constanţa (seria a II-a) şi alte 19 cluburi din eşalonul trei nu au voie să promoveze timp de trei sezoane într-o ligă superioară, ca urmare a aplicării prevederilor articolului 5 bis din ROAF, aprobat, joi, de Comitetul de Urgenţă al FRF”, se arată pe site-ul www.frf.ro. FRF susţine că în urma aplicării articolului respectiv, cluburile care au efectuat operaţiuni juridice începând cu anul 2008 intră sub incidenţa prevederilor regulamentare, neavând drept de promovare într-o categorie competiţională superioară, pentru o perioadă de trei ani din momentul afilierii clubului, respectiv la FRF. „Am fost contactaţi de mai multe cluburi de pe lista neagră a FRF şi probabil că vom semna şi noi memoriul de protest la această decizie. Dorim ca FRF să ne explice ce diferenţă este între aceste 21 de cluburi şi ACSMU Poli Iaşi, care e de fapt în aceeaşi oală, dar are drept de promovare. Oricum, FRF a lăsat mai multe portiţe de contestare a acestei decizii şi cu siguranţă, că va evita să supere echipele care au bani şi vor să facă performanţă”, a spus Ioan Danciar, organizator de competiţii la FC Hunedoara.

„Cluburile care consideră că operaţiunile juridice efectuate nu au fost determinate de scopul obţinerii unui drept de participare în competiţiile organizate de FRF prin eludarea principiului meritului sportiv se pot adresa organismelor jurisdicţionale prevăzute în alin. 4 al art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activităţiii Fotbalistice”, se mai arată pe site-ul oficial al FRF.

Cluburile care în viziunea FRF nu au voie să promoveze timp de trei ani sunt: SC FC UTA SA – afiliat în 2010, SC FC Silvania SA – afiliat în 2008, SC FC Viitorul Constanţa SA – afiliat în 2009, FCM Oneşti – afiliat în 2010, SC FC Voluntari SA – afiliat în 2010, AS CS Buftea – afiliat în 2010, CS Baloteşti – afiliat în 2010, FC Chindia Târgovişte – afiliat în 2010, AFC Filipeştii de Pădure – afiliat în 2010, SC FC Drobeta SA – afiliat în 2010, SC Sport Club FC Piatra Olt SA – afiliat în 2010, FC Hunedoara – afiliat în 2010, CS FC Maramureş Universitar Baia Mare – afiliat în 2010, CS FCM Alexandria – afiliat în 2009, CS Sportul Vişina Nouă – afiliat în 2009, CS Argeşul Mihăileşti 2009 – afiliat în 2009, AFC Odorheiu Secuiesc – afiliat în 2009, CS Minerul Motru 2008 – afiliat în 2009, FCM Avântul Reghin – afiliat în 2009, Sport Club Municipal – Petrotub Roman – afiliat în 2009, CSM Paşcani – afiliat în 2009.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura