„Comenius“, o nouă experienţă pentru dascăli

9 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Dascălii care vor să-şi facă munca mai uşoară au la dispoziţie programul „Comenius“. Acesta este prima componentă a „Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii”.

Se adresează instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi privat (de la grădiniţe la şcoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional. Acţiunea este dedicată cadrelor didactice, finanţând stagii de pregătire la nivel european de una sau două săptămâni. Beneficiarii unui stagiu fac parte din seria profesorilor înscrişi la selecţia naţională, derulată în trei etape, în urma completării dosarului de candidatură, existent pe site-ul Agenţiei Comenius – Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Un proiect unic

Profesorul Dan Matei, de la Şcoala generală din satul Petros, este unul dintre cei care au participat la cursurile Eurodidaweb. „Prezenţa mea la un stagiu de formare în Italia, la Roma, s-a datorat câştigării unei burse Comenius la cursul Eurodidaweb. Pe perioada stagiului (18–22 octombrie), am avut ocazia să întâlnesc cursanţi din toata Europa, înscrişi la stagii de pregătire, precum şi studenţi şi profesori interesaţi să utilizeze site-uri web în predarea şi evaluarea elevilor. Componenţa pedagogică a stagiului a cuprins întâlnirea cu cadre didactice de la Şcoala Piranesi, din Roma, unde am beneficiat de demonstraţii pedagogice pe suport CD. Obiectivul cursului a implicat formarea deprinderilor de creare şi utilizare a paginilor web în activitatea didactică“, a spus profesorul Matei.

Să sperăm că exemplul celor din Baru va fi urmat de o serie de cadre didactice, lumea virtuală având parte, în ultima vreme, de paşi mari către deschiderea spre învăţare şi cunoaştere. Şi nu puţine sunt părerile specialiştilor cum că, încetul cu încetul, „ne mutăm pe Internet“. (M. Şerban)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cornel spune:

    Bravo Scoala Baru……una din scolile cele mai bune din mediul rural din Tara Hategului….si primarul Daniel Raducanu a sprijinit mult scoala..

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Un nou sef la Politia Comunitarã Deva?

Primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat, ieri, că va numi o nouă persoană în funcţia de director al Poliţiei Comunitare...

Bulina neagră

Gheorghe Cornea, antrenor CFR Simeria

Bulina albă

Ioan Petcu, antrenor FC Hunedoara

Închide